Ümraniye Nöbetçi Eczane

Ümraniye Nöbetçi Eczane

Harita simgesi üzerine tıklayarak adresi haritalar da görebilir ve Navigasyon ile yol tarifi alabilirsiniz.

Ümraniye Nöbetçi Eczaneleri

5 yıllık eczacılık fakülterinden mezun olarak eczacı unvanı almış kişiler açabilir. Eczanelerin ruhsatları sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğu altındadır. Bir eczanenin kullanım alanı 35 metrekareden küçük olamaz. Zemini yanmaz ve temizlemesi kolay bir madde ile kaplanması gerekir. Bir eczanede izin verilen giriş kapısı sayısı 1 ile sınırlıdır. Herhangi bir ilçede 2 veya daha fazla eczane varsa nöbet düzenlenir. Nöbet listeleri eczacı odaları tarafından düzenlenir. Eczaneler ilaç satılmasına ruhsat verilen dükkânlardır. Eczanelerde eczacılara yardım eden kişilere Eczane Teknisyeni (eczacı kalfası) denir. Eczaneler özel ve kamu kurumları (Bağ-Kur, SGK, Emekli Sandığı) ile özel anlaşmalar yaparak bu kurumlara bağlı olanların ilaçlara ulaşmasını sağlarlar.

Ümraniye ilçesindeki nöbetçi eczaneleri günlük olarak ümraniye nöbetçi eczane sayfasından takip edebilirsiniz.

Ümraniye rehberimiz de Ümraniye firmalarını ve Ümraniye haberlerini güncek olarak bulabilirsiniz. Sosyal medya sayfamızdan günlük paylaşımı yapılmaktadır.

Ümraniye rehberi instagram sayfasının hikaye bölümünde paylaşımımıza ulaşabilirsiniz. Sizde ümraniye rehberin firma kaydınızı yapabilir, Firmanız ile ilgili haber ve ilan paylaşabilirsiz. Ümraniye rehberimiz tamamen ücretsizdir. Hemen ücretsiz kayıt olun firmanızı yayımlayın.

Modern eczaneleri 5 yıllık eczacılık fakülterinden mezun olarak eczacı unvanı almış kişiler açabilir. Eczanelerin ruhsatları sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğu altındadır. Bir eczanenin kullanım alanı 35 metrekareden küçük olamaz. Zemini yanmaz ve temizlemesi kolay bir madde ile kaplanması gerekir. Bir eczanede izin verilen giriş kapısı sayısı 1 ile sınırlıdır. Herhangi bir ilçede 2 veya daha fazla eczane varsa nöbet düzenlenir. Nöbet listeleri eczacı odaları tarafından düzenlenir. Eczaneler ilaç satılmasına ruhsat verilen dükkânlardır. Eczanelerde eczacılara yardım eden kişilere Eczane Teknisyeni (eczacı kalfası) denir. Eczaneler özel ve kamu kurumları (Bağ-Kur, SGK, Emekli Sandığı) ile özel anlaşmalar yaparak bu kurumlara bağlı olanların ilaçlara ulaşmasını sağlarlar.

%d blogcu bunu beğendi: